21 mar. 2014

Honda NM 4 Vultus - Au innebunit japonezii?

Ia uite ce motocicletă ne propun cei de la Honda. Nu, nu este o motocicletă concept, Honda vrea să iasă pe piață cu o motocicletă de serie care să arate fix așa.


In limba latină cuvântul Vultus înseamnă - față, expresie. Bănuiesc că nu a fost ales întâmplător acest cuvânt. Probabil că Honda vrea să ne transmită că așa arată fața / expresia viitorului, nu? 


Designul pare desprins din benzile desenate japoneze (manga) sau dintr-un film cu Batman, iar la capitolul tehnic motocicleta va sta foarte bine - de exemplu cutie de viteze automată DCT (Dual Clutch Transmission) și un bord care arată ca o consolă de jocuri.



Acum problema ar fi următoarea - Cui se adresează Honda cu această propunere? Cine va vrea să cumpere o astfel de motocicletă? În principiu, cei de la Honda targetează publicul tânăr, urban. Asta e varianta oficială.

Ok, păi, în general, toate motocicletele sport și super sport se adresează publicului tânăr, urban, nu? Tinerii sunt atrași de motocicletele sport, iar Vultus nu arată deloc a motocicletă sport. După mine arată mai degrabă a maxi scooter. Probabil că pe posesorii de maxi scootere îi are în vizor cei de la Honda. Dacă e așa, prevăd un eșec de proporții. De ce? Păi simplu, principala calitate a scooterelor nu e cutia de viteze automată ci spațiul generos pentru bagaje aflat chiar sub șa. La Vultus nu prea se vede așa ceva. Ok, există varianta cu 2 sidecase-uri incorporate, dar probabil că acest ”extra” va costa bani mulți, iar motocicleta devine destul de voluminoasă (asta e o altă calitate a scooterelor - faptul că sunt suple și te poți strecura cu ele în spații înguste)


Acum e greu să îmi fac o părere doar din câteva poze. Ce pot să observ totuși - Culoarea aia cenușie arată foarte bine, îi dă un aer ”stealth”, în schimb cu orice altă culoare devine o motocicletă anostă. Toată motocicleta e îmbrăcată în plastic mat (bănuiesc că plastic e), numai toba sare în ochi prin masivitate și strălucirea cromului. Că sare în ochi n-ar fi rău, dar sare în ochi foarte urât - arată ca un burlan, în condițiile în care deja pe piață există foarte multe modele de motociclete cu tobe stilizate, mai pătrățoase, mai aproape de linia generală a motocicletei și al aspectului ”stealth”. Poate e o șmecherie - poate că Honda a făcut în mod special o tobă de eșapament urâtă, ca să-i facă ulterior pe cumpărători să mai scoată din buzunar alți bani pentru tobe ”aftermarket” asortate.

Hm, dacă ăsta e viitorul... Mie nu-mi place. 

Ce pot să mai spun e că Honda a mai tras o chiflă acum câțiva ani cu modelul DN-01. Tot futuristică, dar nu vrea nimeni să o cumpere. Nici măcar poze nu-ți vine să îi faci dacă o vezi pe la vre-o expoziție, atât de urâtă e. Dar cei de la Honda sunt ambițioși și continuă pe aceeși linie:)



Source: Honda UK press release

Detalii privind caracteristici și specificații tehnice pot fi găsite pe site-ul Honda Europa

19 mar. 2014

Noile culori Movistar Yamaha

Asa cum s-a anunțat, astăzi Yamaha a prezentat echipa MotoGP pentru sezonul 2014. De fapt, asta este o re-prezentare pentru că lansarea oficială a avut loc la Sepang. Între timp Yamaha a semnat un contract de sponsorizare cu MoviStar (ca sponsor principal), echipa a devenit MoviStar Yamaha și ca atare s-a schimbat și grafica motocicletelor pentru a îngloba însemnele sponsorului principal. 

Mai sunt 2 zile și începe... prima cursă a anului - Grand Prix-ul Qatar-ului.



Press release: (source Movistar Yamaha)

Hiroyuki Yanagi
President, Yamaha Motor Co., Ltd
"In February, we held a press conference in Malaysia to discuss Yamaha’s close relationship with motor sports. Indeed, racing is in Yamaha's DNA.
Racing is even embodied in our brand message, “Revs your Heart”. Like the thrill people feel when they hear engine revs rise, Yamaha strives to inspire people with exciting moments and great experiences based on unique Yamaha initiatives spanning many racing forums. One of our most important missions is to succeed in MotoGP, the pinnacle of motorcycle racing. We are now preparing for this year’s campaign, when we hope to capture the MotoGP championship. I am very pleased to announce that the Yamaha Factory MotoGP Team has entered a five-year partnership with Movistar, the Spanish mobile phone operator owned by Telefonica España. From this year, they will race as the “Movistar Yamaha MotoGP” team. We are delighted to make this announcement, because we look forward to building a strong partnership with Movistar in MotoGP. Partnering with Movistar is a major step towards achieving our goals. With superstars Jorge Lorenzo and Valentino Rossi on board, we expect to enjoy many fine performances by Movistar Yamaha MotoGP, ultimately leading to the championship. With the racing season upon us, please look forward to big things from Yamaha!"

Un camion cu bunatati...







12 mar. 2014

CHARIOTS OF FIRE

Displaying chariots2014.jpg
White Wolves MC România organizeaza in perioada 20-22 iunie 2014 prima editie a intrunirii moto CHARIOTS OF FIRE

Cel mai mare eveniment moto din vestul transilvaniei !

-> Concerte rock timp de doua zile
-> Show incendiar striptease + alte surprize
-> Piscina cu apa termala

Intrare: 30 RON/pers/eveniment
*** Motociclistele pe propriul motor au acces gratuit ***

Baile Felix - Strandul cu valuri

Parteneri media: Kiss FM, Zile Si Nopti Oradea
Eveniment organizat cu sprijinul Consiliul Local Sanmartin si IPJ Bihor.

White Wolves MC Romania - Chariots Of Fire 2014 from Radulescu Dragos on Vimeo.

11 mar. 2014

Harley Davidson - Strategie de succes sau sinucidere?


Harley Davidson a anunțat lansarea unei noi linii de motociclete - Street - prima lor platformă nouă după aproape 14 ani. Hm, dacă nu apărea anunțul ăsta nici nu mi-aș fi dat seama. Mie mi se părea că Harley Davidson scoate ceva nou aproape în fiecare an. De fapt nu, erau aceleași modele, doar un pic cosmetizate.


Și acum? Păi platformă nouă se referă la un nou motor - Revolution X - Vtwin cu unghi de 60 grade, răcit cu lichid. Capacitate cilindrică 749 cc (pentru Street 750) și 494 cc (pentru Street 500), cu câte 4 valve pe cilindru. Deocamdată nu se știe câți cai putere și ce cuplu dezvoltă cele 2 motoare. Se zvonește că motorul de 749 cc va dezvolta 53 hp. Linia Street este echipată cu o cutie de viteze cu 6 trepte și transmisie pe curea. 


Pe mine personal nu mă dă pe spate. Mi se pare un Sportster Iron restilizat. Sau nah, pe aproape. Mie nu mi-a plăcut niciodată cum arată Sportster-ul. E singurul model de la Harley care nu îmi place, dar asta pentru că mie îmi plac cruiserele mari pe care să te lăfăi (iar Sportster-ul e o motocicletă mică și înghesuită). 


Ok, pentru oraș s-ar putea să fie exact ce trebuie. E chiar bine să fie o motocicletă mai mititică pentru că te poți strecura mai ușor în trafic. Mmm... nu știu ce să zic. Dacă strecuratul și mersul prin oraș ar fi criteriul principal poate că mai bine m-aș gândi la o motocicletă naked. În zona asta oferta este superbogată - pe lângă japonezi aici intră cu succes în joc și italienii (ce-ai zice de exemplu de o MV Agusta Brutale?). Păi da, dar nu se compară. Harley vine cu un aspect clasic etc. Un plus în ochii amatorilor de choppere este faptul că rezervorul și aripile sunt făcute din metal.
Da? Ei bine, chiar și așa ar avea un concurent redutabil - Bolt de la Star Motorcycles (divizia de cruisere de la Yamaha). Dacă ar fi să punem unul lângă altul HD Street 750 și Star Bolt... păi Bolt ar bate la toate capitolele - de la performanța motorului până la aspect și atenția pentru detalii. La toate capitolele, mai puțin unul, care nah, e foarte important - prețul. Se spune că HD Street 750 va ieși pe piață cu un preț incredibil de mic.

Eh, tocmai aici e și marele meu semn de întrebare. Explicația prețului foarte mic este că HD Street (atât 500 cât și 750) vor fi produse în India. De fapt, ca să fiu mai exact, Harley a anunțat că pentru piața americană producția va fi la fabrica lor din Kansas, iar pentru restul lumii (incluzând Europa) vor fi livrate motociclete făcute în India.
În principiu ar trebui să fie o rețetă sigură de succes. O motocicletă bună (sau măcar bunicică), beneficiind de un brand uriaș cum este Harley Davidson și având un preț mai mult decât abordabil ar trebui să se vândă ca pâinea caldă. Dar eu văd o mică problemă - cum rămâne cu imaginea Harley Davidson? De când mă știu, Harley a fost sinonim cu American Dream, American Freedom, American Icon etc. Și acum? American Icon made in India?  Pfff. În mintea mea nu se prea leagă. Și cu aura aia de exclusivitate cum rămâne? De acum încolo toți purtătorii de șlapi și maieu pe post de costum moto vor călări un Harley?

Am făcut un zoom pe fotografia de prezentare a noului HD Street 750. Ceva mi-a atras atenția. Unul din lucrurile pe care le-am admirat mereu la Harley Davidson a fost atenția pentru detaliile estetice. Poate că motocicletele lor nu sunt cele mai bune, cele mai performante, dar în mod sigur sunt frumoase, iar frumusețea lor stă mai ales în detaliile mici. Iar acum... parcă și designerii au fost indieni. Eu cred că se putea găsi o soluție mai elegantă pentru mățăraia aia de fire, ar fi putut fi mascate cumva nu lăsate la vedere.

Poate că sunt eu prea cârcotaș. Voi ce părere aveți? Strategia celor de la Harley va fi un succes sau și-au dat singuri cu ciocanul peste degete?

Ati cumpara un Harley facut in India?
Da
Nu
free poll

Aștept și comentarii

5 mar. 2014

Calendarul intrunirilor moto 2014


Februarie
7 februarie – 9 februarie – Bikes on ice 2014. Organizator: Road Patrol MC.
Aprilie
4 aprilie – 6 aprilie – Hard Enduro Club Arad – Ghioroc
Mai
16-18 mai  - Întrunire moto Blackhelmets în Mănești, județul Dambovița. Ediția a II-a
23 mai – 25 mai – Carpathian’s Soft Enduro Meeting 4 – Munții Șureanu – Zona Cetăților Dacice – Jud. Hunedoara. Organizator: Carpathian Adventures
30 mai – 1 iunie – Întrunirea Clubului Motoveteranilor – Călimănești
30 mai – 01 iunie – Transilvania Bikers Meeting – Camping Eldorado Gilău – Organizator: Transilvania Bikers – Cluj Napoca
Iunie
6 iunie – 8 iunie -Baraolt – Covasna
6 iunie – 8 iunie – Valah Motor Party 7 – Loc. Suta Seacă, la 10km de Targoviște. – Organizator: Valah Motors – Târgoviște
13 iunie – 15 iunie – Seawolves Bike Fest VII – Mamaia
20 iunie – 22 iunie – Bacau
20 iunie – 22 iunie – Charriots of Fire – Baile Felix – Organizatori: White Wolves MC Romania
20 iunie – 22 iunie – Road Patrol Bikers Festival – Timișoara. Organizator: Road Patrol MC – Timișoara
26 iunie – 29 iunie – Vlahița – Întrunire Moto și Festival Rock Ținutul Secuiesc. Organizatori: Auld Cut MC, Flagellum Dei MC, Independent Eagles MC, KMB Motors MC și Rebel Wolves MC.
26 iunie – 29 iunie – Întrunirea touring-soft enduro „Țara Moților (a doua ediție)- Dealu Boti (pe malul lacului Belis-Fantanele), Cluj. Organizatori: Galen (Călin Suciu) și Florin Tomoș
Iulie
4 iulie - 6 iulie Intrunire moto Magureni, Prahova - Organizatori: Roata de Foc RC - Campina. Exclusiv la cort, intrarea libera. Editia a treia
11iulie – 13 iulie –  Arşiţa Neagră, Reşiţa (ediția 11) – Organizatori: M.C. Trust Reșița
18 iulie – 20 iulie – Gheorghieni18 iulie – 20 iulie (nu știm cu siguranță) – Pecica – Arad. Organizator: Motoreador
18 iulie – 20 iulie: Moto Petrecerea Deltei – Tulcea – Organizator: Seawolves MC – Tulcea
25-27 iulie 2014 Bacau: Motor Bikers Party
August
1 august – 2 august – Întrunire moto Viking MC Party- Petrești, județul Satu Mare. Organizator: Viking MC România
1 august -3 august – Tabăra MotoRock – ediția a treia – Bacău. Organizatori: BikersBrotherhood RC
1 august – 3 august – Rock pe 2 roți – Lugoj – Organizator: Road Patrol MC Romania – Charter Lugoj
1 august – 3 august – Seawolves Bike Fest Buzau 2014 – ediția 5. Organizator: Seawolves MC Buzau
8 august – 10 august – Transalpina Rally 2014 – Obârșia Lotrului, Vâlcea – Organizator: Asociația Motocicliștilor din România (Dan Popescu)
8 august – 10 august – Free Bikers Party 7 – Hunedoara – Gurasada Park – Organizator: Free Bikers Hunedoara MF
8 august – 10 august – Chopper Academy MC Black & White Fest – Lehliu, Jud Călărași
15 august – 17 august –  Întrunire moto Rock N’Road, ediția IV - Baiut – Maramureș
15 august – 17 august – Întrunire moto Flagellum Dei MC – Catrusa
15 august -17 august – Întrunirea de Comuniste și Atașe Siriu, editia IV –  Siriu, jud. Buzău
15 august - 17 august -  SUCEVITA
29 august – 31 august – MMC Bikers Fest 7 – Ștrand Broscărie, Șimleul Silvaniei – Organizator: Mezes Moto Club – Zalau
29 august – 31 august – Rock Wheel – Bucuresti – Organizator: Asociația Moto Incepatori
29 august – 31 august – Seawolves Bikers Party – Galați – Organizator: Seawolves MC – Galați
Septembrie
5 septembrie – 7 septembrie – Kronstadt Bikers Moto Party – Râșnov, Brașov. Organizator: Kronstadt Bikers MC – Brasov.
sursa: pemotoare.ro

Yamaha Factory Racing s-a desfiintat!


Ok, am pus și eu un titlu ”bombă” care să atragă, dar care nu e de fapt cu totul adevărat. Deh, să fie modern.

Despre ce e vorba? Păi e vorba despre echipa Yamaha MotoGP. De câțiva ani cei de la Yamaha nu au mai avut un sponsor principal. Se pare că e o cutumă (de fapt o înțelegere în contract care valorează mulți bani) ca echipele de curse să conțină și numele sponsorului principal. Așa a fost Fiat Yamaha în urmă cu câteva sezoane, așa e Repsol Honda de ani buni. Cum Yamaha n-a mai avut sponsor principal, rămăsese cu denumirea de bază - Yamaha Factory Racing. 
Acum lucrurile s-au schimbat, Yamaha a semnat un contract cu Movistar pe 5 ani, drept consecință Yamaha Factory Racing devine Movistar Yamaha. În rest totul rămâne la fel - aceași echipă, aceleași motociclete, aceiași 2 piloți senzaționali parcă mai dornici ca niciodată să se bată pentru titlul mondial.

Lansarea oficială a motocicletelor cu noua schemă de culori va avea loc pe 19 Martie la Losail cu prilejul grandprix-ului Qatarului.



”This is a big day for the sport. We are delighted to be able to welcome the Movistar brand back into the world of MotoGP in such spectacular fashion. Dedicated fans of motorcycle racing will know that Movistar has a strong history in the sport, and in the past they supported many talented young riders who later evolved to be the top stars in the MotoGP class. We are therefore honoured that they chose Yamaha as their partner to re-enter motorcycle racing.
The 5 year partnership provides an incredibly stable platform for both parties to fully exploit the relationship and make plans not just in the short-term but also strategically over a longer period. Their long-term commitment is also a strong sign of confidence in the sport and provides reassurance to the other sponsors and partners involved with our team.
We also believe the activation and promotion that Movistar will bring will also help to raise awareness and interest in our championship from brands not yet involved in MotoGP.
The Movistar announcement is the last and most significant of our planned sponsor agreements for this season. We are delighted to have such a full portfolio of premium brands now onboard with us as we make final preparations for our 2014 title challenge campaign.
We’re keen now to get to the start grid under the floodlights and kick off our title challenge together!” - Lin Jarvis, Managing Director of Yamaha Motor Racing

Cine va transmite sesonul MotoGP 2014 in Romania?



Au fost tot felul de zvonuri, de pareri. Se spunea că în 2014 nicio televiziune din România nu va transmite MotoGP.
Ideea a fost alimentată chiar de tăcerea celor de la Digi Sport. În ultimele 3 sezoane Digi Sport a deținut drepturile TV atât pentru Formula 1 cât și pentru MotoGP. La sfârșitul anului trecut comentatorii Digi ne-au asigurat, e drept că mai cu jumătate de gură, că la fel vor sta lucrurile și în sezonul 2014 - adică tot Digi Sport va transmite și Formula 1 și MotoGP. După care pauză... Digi Sport n-a mai zis nimic despre noul sezon de motorsport, în schimb a apărut anunțul că Dolce Sport va fi televiziunea care va transmite Formula 1 în România. Despre MotoGP nimic.

Până la urmă se pare că s-au lămurit lucrurile. Formula 1 merge la Dolce, iar MotoGP rămâne la Digi Sport. Diferența față de sezonul trecut este că nu vor mai fi transmise și sesiunile de antrenamente ci doar calificările și cursa. 

Sincer să fiu, e o situație cam de rahat. În general amatorii de Formula 1 sunt și fani MotoGP și invers. Acum vor trebui fie să renunțe la una din competiții, fie să cumpere 2 abonamente prin cablu (atât pentru Dolce cât și pentru Digi) ori să găsească soluții pe internet. Eu personal nu renunț pentru nimic la MotoGP așa că rămân cu Digi. 
Surse:




Completare: Comunicat Digi Sport