25 mar. 2013

Bucuresti - Calarasi - Ruse - Bucuresti

Bucureşti - Lehliu (pe drumul vechi) - Călăraşi - Silistra (traversare cu bacul) - Ruse - Giurgiu - Bucureşti

334 km, 5 ore 39 de minute (google maps)

  • Ăsta e un drum perfect pentru început de sezon. Deobicei la munte e încă prea frig la începutul primăverii, aşa că o excursie pe la câmpie e mai confortabilă. În plus, drumul e destul de liber, ceea ce e bine pentru că se pot testa reflexele amorţite după o iarnă de inactivitate.
  • Ce e prost e că e plin de sate. Se poate evita asta dacă se alege ca alternativă autostrada A2 (până la Lehliu sau până la Drajna)
  • Chiar înainte de intrarea în Călăraşi există un drum în dreapta care iese către Dunăre. Sunt panouri indicatoare. Se poate merge şi prin oraş, dar nu e nimic interesant de văzut. În schimb bucata aia de drum până la Dunăre e foarte faină.
  • Malul românesc al Dunării se termină la Chiciu. Există acolo un restaurant cu terasă, chiar pe malul apei unde se poate bea o cafea sau mânca. Cred că acelaşi lucru se poate şi pe malul celălalt, la Silistra, dar eu n-am încercat niciodată.
  • Drumul prin Bulgaria e un pic mai interesant decât cel prin România. Relieful e un pic mai încreţit. Sunt mai puţine localităţi şi ceva păduri.
  • Ruse - Giurgiu şi înapoi la Bucureşti - cred că toată lumea ştie drumul ăsta. Oricum nu e mare lucru de spus. E şosea lată şi dreaptă. Sunt doar câteva curbe care se iau în viteză mare (dar nu foarte mare că e plin de radare).

Vizualizaţi Calarasi - Ruse pe o hartă mai mare

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu