13 apr. 2013

MC / RC EDUCATION - hang around

Hang around se referă la persoane care sunt în anturajul clubului, dar nu au legătură cu clubul (nu sunt nici membri nici prospecţi). Perioada de hang around e ca luna de miere - totul pare frumos, ai parte de petreceri şi călătorii. 

Nu oricine ajunge hang around. Mai ales într-un MC închis. Trebuie să fii acceptat întâi, asta însemnând că cineva te-a invitat şi ceilalţi au fost de acord. Orice club moto este în căutare de noi membri, dar nu cantitatea contează ci calitatea - compatibilitatea cu ceilalţi membri şi aderarea la valorile clubului.

Într-un Riding Club lucrurile sunt mai simple. Un RC se ocupă în special de organizarea de călătorii, la care este binevenit orice motociclist din afară care doreşte să participe împreună cu membrii clubului şi este de acord să respecte pe parcursul plimbării regulile clubului. Dacă celuia venit din afară i-a plăcut probabil că va dori să participe şi la alte călătorii. Dacă membrilor clubului i-au plăcut de el probabil că îl vor mai invita. Totuşi, situaţia asta nu va continua la nesfârşit. După 3-4 călătorii trebuie ca toată lumea să se decidă - IN sau OUT. Noul venit ori intră în club şi devine membru ori îşi găseşte alţi tovarăşi de drum.

Într-un Motorcycle Club lucrurile nu sunt niciodată simple. La început lucrurile se desfăşoară cam la fel ca în cazul RCurilor. Dar nu oricine se poate alătura clubului ci doar cei care sunt invitaţi. Hang around-ul trebuie să se străduie mai mult să se facă plăcut. Membrii unui MC sunt ca fraţii - toţi pentru unul şi unul pentru toţi. L-ai supărat pe unul, i-ai supărat pe toţi. Nici despărţirea nu este uşoară. Dacă hang around-ul decide că nu vrea să se alăture clubului pentru totdeauna atunci trebuie să aibă grijă cum se desparte. Să întorci spatele unui club şi să dispari ca măgaru'n ceaţă se consideră a fi o jignire foarte mare, iar membrii clubului or să o ţină minte foarte mult timp. La fel de jignitor ar fi să fii hang around pentru mai multe cluburi în acelaşi timp.

Un hang around nu face încă parte din club. Nu poate lua parte la şedinţe şi, în general, nu poate participa decât la evenimentele la care este invitat. Nu poate să vorbească în numele clubului şi nu are susţinerea clubului.

MCurile mai au o particularitate. Femeile nu pot fi niciodată membre într-un MC. Nici chiar partenerele de viaţă ale membrilor. Aşa că femeile pot avea doar statut de hang around.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu